Ceai de ghimbir: proprietăți, beneficii și sfaturi !!!

Cuprins

5/5 - (34 votes)

Cauti ceai de ghimbir? Asa numitul ghimbir este un condiment pe care ar trebui să-l păstrăm întotdeauna acasă,alaturi ceai de fenicul astfel încât să-l putem folosi nu numai pentru a aromă mâncărurile preferate, ci și pentru a face infuzii și băuturi cum ar fii un ceai de ghimbir cu lamaie sau ghimbir cu miere. Iată toate beneficiile și modul de preparare din diferite variante.

Ghimbir: ce este?

Ceai de ghimbir este unul din cura-toate naturale prin excelență. Intrată de ani de zile în tradiția culinară italiană, această infuzie pe bază de rizom de ghimbir este o necesitate în medicina pe bază de plante și așa-numitele „remedii ale bunicii” .

Sănătos , benefic  și esențial pentru echilibrul psiho-fizic ; acestea sunt principalele calități atribuibile ceaiului de plante cu ghimbir, sponsorizat tocmai din aceste motive în domeniile sănătății .

Ceai de ghimbir: cum se face?

Se găsește ușor la vânzare gata făcută, dar reteta ghimbir cu miere si lamaie poate fi făcută și fără dificultate acasă, economisind bani și mai ales folosind ingrediente proaspete și puțin tratate.

Pentru a-l pregăti veți avea nevoie de:

  • 50 de grame de ghimbir proaspăt deja decojite;
  • 100 de grame de zahăr brun ;
  • Sucul de la o lamaie ;
  • Un litru și jumătate de apă naturală .

Ghimbirul proaspăt se reduce la cuburi și se toacă cu ajutorul unui blender sau a unui robot de bucătărie, pentru a obține o pulpă cu consistență compactă, care va fi lăsată să fiarbă în apă timp de 15-20 de minute .

Odată reci, adăugați zahăr brun și lămâie , amestecați totul și lăsați-l să se odihnească câteva ore, înainte de a filtra cu o strecurătoare . Ceaiul de ghimbir poate fi servit astfel sau cu o felie mică de ghimbir pe pahar, pentru a-i da și mai multă aromă. Răcoritor și proaspăt , este foarte potrivit pentru a bea în zilele toride de vară; destul de cald recomandat, totuși, pentru un efect de încălzire în serile reci de iarnă.

Ceai de ghimbir: Beneficii

Ghimbir , în plus față de versatilității sale, este de ” aroma caracteristica sa principala. Poate fi consumat și gustat în numeroase variante, fiecare dintre acestea îmbunătățind calitățile sale nutritive și gustative într-un mod diferit .

Prepararea unui ceai de plante este cu siguranță una dintre cele mai bune modalități de a consuma și de a beneficia de proprietățile ghimbirului. Puteți face diferite tipuri, în funcție de imaginația dvs. sau de efectele pe care doriți să le aveți.

Ceaiul de ghimbir este capabil să ofere beneficii surprinzătoare. Principalele beneficii sunt:

  • Efecte antibiotice , favorizând eliminarea gripei și atenuarea inflamației tractului respirator;
  • Efecte de slăbire , favorizând digestia și activarea metabolismului;
  • Efecte de scurgere , ajutând la eliminarea toxinelor.

Pe lângă aceste beneficii de invidiat, ceaiul de plante cu ghimbir favorizează, în general, echilibrul regulat al florei intestinale și ajută la combaterea burții umflate , garantând, de asemenea, o acțiune purificatoare .

Ceai de ghimbir: Contraindicatii

La fel ca toate preparatele din bucătărie, chiar și ceai de ghimbir contraindicatii care pot duce la efecte secundare neplăcute , deși destul de rare. Dacă doriți să faceți un adevărat tratament pe bază de ghimbir, este bine să urmați instrucțiunile medicului dumneavoastră sau ale unui medicină pe bază de plante .

În orice caz, este o idee bună să mențineți un anumit echilibru . Gestionarea duratei și dozelor de ceai de ghimbir cu lamaie este de o importanță deosebită, în special pentru cei care trebuie să se confrunte cu anumite patologii:

  • Cei care suferă de  hipertensiune arterială  trebuie să limiteze consumul acestui ceai de plante sau, în orice caz, să nu abuzeze de acesta în regimuri delicate;
  • Pentru toți cei care urmează terapii farmacologice specifice, cum ar fi aportul de  anticoagulante , doza de ceai de ghimbir trebuie ajustată conform instrucțiunilor medicului;
  • Același lucru este valabil și pentru  femeile însărcinate , cărora nu li se recomandă să abuzeze. Din nou, dacă sunteți un iubitor pasionat de infuzie, cereți sfatul unui ierbist.

În caz de doze excesive sau intoleranțe, orice efecte secundare pot duce la alergii , erupții cutanate , dureri de stomac și probleme intestinale .

Dar toate acestea pot fi evitate în siguranță cu conștiința și echilibrul: consumul unui ceai bun de ghimbir rămâne unul dintre cele mai sănătoase obiceiuri pe care le poți avea.

Leave a Reply

Statistici T5

Google Privacy Policy

Consultant Chogan

G.P Imbiancature

Soothing Vibes Songs