Ceai de fenicul: proprietăți, beneficii și sfaturi !!!

4.9/5 - (66 votes)

Cauti ceai de fenicul? Fenicul are proprietăți digestive, purificatoare și antioxidante excelente, făcându-l un excelent aliat pentru a te menține în formă ca si un ceai de ghimbir. Descoperiți beneficiile feniculului și cum să îl consumați cel mai bine! Acest ceai de fenicul il puteti comanda sau vedea mai multe informatii avand si o REDUCERE in acest moment:

Ce este feniculul?

Crocant și plăcut parfumat, feniculul este probabil una dintre cele mai frecvente legume de pe mesele zonei mediteraneene.

Cel mai bun climat pentru cultivarea sa este temperat, dar mai tenditor la cald decât la rece. În Italia este cultivat mai mult sau mai puțin peste tot, mai ales în centru și sud, unde este folosit mult la sfârșitul mesei, pentru a promova digestia sau poate doresti sa citesti si Cele mai bune 5 diete pentru slabit in 2021

Ceai-de-fenicul-pareri-cu-beneficii-si-proprietati

Fenicul: proprietăți nutritive

Feniculul este deosebit de interesant la un nivel nutrițional, în principal , datorită conținutului ridicat de calciu, potasiu, vitamina A si vitamina C. Poti cumpara si ceai de fenicul pentru a slabi. Aceste micronutrienti sunt esențiale pentru bunăstarea noastră și sursa de mai multe avantaje :

  • Calciul : cel mai abundent mineral din corpul uman, este esențial pentru sănătatea scheletului nostru și este implicat în transmiterea stimulilor nervoși și în contracția musculară;
  • Potasiu : mineral prezent în cantități bune în fenicul și implicat în diverse procese fiziologice, cum ar fi contracția musculară, menținerea unui echilibru hidro-salin corect și reglarea tensiunii arteriale;
  • Vitamina A : importantă pentru buna funcționare a sistemului vizual, pentru menținerea celulelor epiteliale intestinale și pentru funcționarea sistemului imunitar și genital;
  • Vitamina C : cu o puternică acțiune antioxidantă, este esențială pentru sistemul nostru imunitar, este implicată și în sinteza colagenului și este importantă pentru asimilarea fierului de către globulele roșii din sânge.

Fennel conține , de asemenea , o bună cantitate de polifenoli și , în special , quercetina , un antioxidant puternic cu cunoscute anticanceroase proprietăți, acidul rozmarinic , pot stimula enzimele implicate în tratamentul ficatului și apigenină , o substanță cu anti-inflamator, antioxidant, antialergic si antitumoral .

Fenicul: beneficii pentru sănătate

Proprietățile feniculului au fost cunoscute din cele mai vechi timpuri, în cazul în care acesta a fost utilizat pentru capacitatea sa de a promova sănătatea umană. În special, pot fi menționate mai jos si anume: ceai de fenicul beneficii

Feniculul protejează ficatul: Datorită unora dintre componentele sale, cum ar fi acidul rosmarinic menționat anterior, feniculul acționează ca un agent protector și de purificare pentru ficat și se dovedește a fi un aliat excelent pentru oricine are probleme cu ficatul.

Proprietăți diuretice și hipotensive: Unele studii au evaluat capacitatea extractului de fenicul de a crește excreția de apă, sodiu și potasiu, scăzând astfel presiunea sistemică la șoarecii hipertensivi.

Proprietăți estrogenice și activitate galactogenă: Mai multe studii arată că feniculul poate fi folosit pentru a promova ciclul menstrual, pentru a crește fertilitatea și libidoul.

Beneficiile expectorante ale feniculului: Potrivit unor autori, feniculul este capabil să stimuleze mișcarea cililor prezenți în sistemul respirator, favorizând astfel îndepărtarea corpurilor străine și desfășurarea activității expectorante.

Activitate antioxidantă și antitumorală: Există mai mulți compuși antioxidanți conținuți în fenicul , dintre care unii au o capacitate antitumorală și inhibitoare recunoscută împotriva mutagenezei indusă de radiațiile solare. Dintre acestea am menționat deja quercetina și apigenina.

Proprietăți anxiolitice și anti-stres: Într-un studiu realizat în 2012 pe șoareci, efectul anxiolitic al extractului de fenicul a fost comparat cu cel al unui medicament obișnuit utilizat pentru tratamentul acestor tulburări, obținând rezultate comparabile.

Avantajele digestive ale feniculului: Încă din cele mai vechi timpuri și încă în India, se obișnuiește consumul de fenicul la sfârșitul mesei, pentru a ajuta digestia și a împrospăta respirația. Uleiul esențial de fenicul este adesea folosit pentru a regla motilitatea mușchilor netezi ai colonului și pentru a reduce flatulența și tulburările de greutate și burtă umflată experimentate în caz de colită.

Fenicul și alăptarea

Adesea, consumul de fenicul este recomandat femeilor care alăptează, deoarece se pare că această legumă poate avea un efect pozitiv asupra producției de lapte matern (de fapt, știm că cea mai bună modalitate de a crește producția este de a ataca copilul des). Lucrul bun, însă, este că consumul de fenicul în timpul alăptării ajută la îmbunătățirea gustului laptelui și a dulceții.

Fenicul: unde este și cum să-l alegi

Feniculul este o legumă tipică a lunilor de iarnă și ar fi bine să îl cumpărați când este în sezon. Se găsește cu ușurință în piață, în magazinele de fructe și legume, în magazinele alimentare și chiar în supermarket. Aveți grijă, totuși, să cumpărați fenicul care are o culoare albă frumoasă, cu învelișuri ferme și compacte și cu frunze verzi strălucitoare pe tulpini. Acest lucru vă va asigura să alegeți un produs proaspăt cu gradul corect de coacere.

Fenicul, cum să-l păstrezi

Cel mai bun mod de a păstra feniculul este în frigider într-o pungă de plastic perforată. Pentru a profita la maximum de aroma sa aromatică, ar trebui consumat în câteva zile. De asemenea, puteți alege să înghețați feniculul, de preferință tăiat și albit pentru câteva minute. Înainte de a-l îngheța, totuși, este bine să îl răciți mai întâi în aceeași apă în care a fost gătită.

Semințe de fenicul

Seminte de fenicul la un pret ieftin

Semințe de fenicul sunt o altă resursă de mare , încât ne oferă aceasta planta. Cunoaștem adesea aceste semințe mici, cu o aromă similară cu cea a anasonului, deoarece sunt folosite pentru a aromă pâinea, taralli și multe altele. În realitate, ele au diferite proprietăți curative care sunt exploatate mai ales prin prepararea unui ceai util pentru a reduce umflarea abdominală și a stimula diureza.

Ceai de fenicul: rețetă

Pulberea cu administrare sublinguală – planta se macină fin cu o râşniţă electrică. Se ia câte o linguriţă rasă de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se ţine sub limbă timp de 10 -15 minute, după care se înghite cu apă.
Maceratul la rece – se prepară din 2 linguriţe cu plantă adăugate la 250 ml de apă, se menţine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, se strecoară şi se bea pe stomacul gol. Se administrează 3 căni cu macerat pe zi, cu 30 de minute înainte de mese.
Infuzia – se prepară din 2 linguriţe cu plantă adăugate la 250 ml de apă clocotită, se menţine timp de 15 minute la temperatura camerei, se strecoară.

Cauti miere de manuka originala? Ce este, cat costa, cum sa alegi si care sunt proprietățile și beneficiile acestei mieri. Fiind singurul aliment 100% natural, care s-a dovedit că are activitate antibacteriană EFECTIVĂ și FIABILĂ de aceea nu este ieftina. Dar impreuna putem gasi un pret bun!

Leave a Reply

Statistici T5

Google Privacy Policy

Consultant Chogan

G.P Imbiancature

Soothing Vibes Songs