Miere de Manuka originala: Ghid Complet, Sfaturi si Păreri

Cuprins

4.4/5 - (19 votes)

Cauti miere de manuka originala? Ce este, cat costa, cum sa alegi si care sunt proprietățile și beneficiile acestei mieri. Fiind singurul aliment 100% natural, care s-a dovedit că are activitate antibacteriană EFECTIVĂ și FIABILĂ de aceea nu este ieftina. Dar impreuna putem gasi un pret bun!

Ce este Mierea de Manuka?

Miere de Manuka originala: Ghid Complet, Sfaturi si Păreri

Mierea de Manuka este o miere monofloră, unică în lume, adunată şi preparată de albine din floarea arborelui de Manuka din Noua Zeelanda. Efectele terapeutice ale mierii de Manuka sunt cunoscute de mii de ani, cu mult înainte ca proprietăţile deosebite ale acesteia să fie cercetate şi validate de către medicina modernă.

Proprietati Mierea de Manuka originala

Mierea de Manuka originala este folosită pe scară largă în produsele cosmetice naturale, în special pentru măști. În această familie, mierea de Manuka este foarte specială. Provenind dintr-un arbust originar din Oceania și parte integrantă a medicinei maori tradiționale, acest „nectar al zeilor” este rar și, prin urmare, scump. Într-adevăr, florile sale înfloresc doar șase săptămâni în fiecare an, iar producția de miere de Manuka necesită și stupi speciali, cu un randament destul de scăzut. Puteți găsi miere de Manuka „fabricată în SUA” sau Marea Britanie. Într-adevăr, succesul său este astfel încât cultura „scopului leptospermului” s-a dezvoltat de-a lungul Canalului și de-a lungul Atlanticului. Vezi si care sunt cele mai bune 5 diete de slabit in 2020

Beneficii Mierea de Manuka originala

Mierea de Manuka este în primul rând un antibacterian puternic, ceea ce explică de ce este recomandat în special să lupți împotriva acneei. De fapt, multe studii au arătat că mierea de Manuka conține o moleculă cu puteri antibacteriene superioare antibioticelor (nu ștergeți numărul medicului din contactele dvs.). Această moleculă, metilglyoxal, apare pe etichete sub acronimul UMF sau Factorul Manuka Unic. Mierea de Manuka este, de asemenea, antiinflamatoare și vindecătoare. Conținutul său de flavonoide (antioxidanți) îl face și mai eficient împotriva îmbătrânirii pielii.

Cum să alegi Mierea de Manuka?

Primul criteriu de alegere este prețul. Ar trebui să se știe, într-adevăr, că este o miere foarte scumpă, aproximativ 45 € 250 ml. Dacă găsiți miere Manuka ieftină, chiar nu este! Atunci, nu toate mierele Manuka au același conținut UMF. Acest lucru este indicat pe etichetă printr-un index care poate varia de la IAA5 + la IAA25 +. Primul înseamnă că mierea conține 83 mg / kg de metilglyoxal. Pentru utilizare cosmetică, trebuie să se aleagă un indice mai mare de 18, adică mai mult de 696 mg / kg. Acest lucru nu vă va împiedica să vă plonjați lingura din când în când!

Cate tipuri de Miere Manuka originala exista?

Mierea de Manuka este cunoscută pentru proprietăţile antioxidante şi în special activitatea sa antibacteriană, dar nu toată posedă aceeaşi putere de a lupta împotriva bacteriilor. Pentru a clasifica mierea în funcţie de acest criteriu au fost concepute diferite sisteme pe care astăzi le găsim sub forma unor numere şi grupuri de litere pe ambalajele borcanelor.

Dacă termeni precum MGO, UMF sau KFactor îţi sunt încă necunoscuţi, haide să îi descifrăm împreună astfel încât să ştii cum să alegi mierea potrivită nevoilor tale.

Miere de Manuka MGO: Ce înseamnă MGO?

Miere de Manuka original MGO™ este marcă înregistrată Manuka Health New Zeeland Ltd. şi totodată sistemul care indică activitatea antibacteriană prin măsurarea nivelului de metilglioxal (prescurtat MGO) din miere. Cu cât nivelul MGO este mai ridicat, cu atât este mai mare şi puterea antibacteriană. Nivelurile de MGO ale mierii Manuka Health sunt: MGO 100+, MGO 250+, MGO 400+ şi MGO 550+.

Miere de Manuka UMF: Ce înseamnă UMF?

UMF (Unique Manuka Factor) sau factorul unic Manuka este factorul de evaluare ce determină puterea antibacteriană a mierii tot prin măsurarea nivelului de metilglioxal, dar şi a nivelul de dihidroxiacetona, respectiv activitatea peroxidului de hidrogen din miere.

UMF este marcă înregistrată utilizată doar de către producătorii licenţiaţi din Noua Zeelandă, şi totodată un sistem de clasificare care separă mierea de Manuka naturală, nealterată şi 100% pură, de produsele cu o calitate îndoielnică. Altfel spus, prezenţa pe ambalaj a simbolului UMF este o garanţie a faptul că este mierea originală.

Miere de Manuka originala: Ghid Complet, Sfaturi si Păreri. Clasificare

Clasificare miere de Manuka originala: ce înseamnă KFactor?

KFactor™, marcă înregistrată Wedderspoon, măsoară concentraţia granulelor de polen Manuka din miere. Cu cât cantitatea granulelor de polen este mai ridicată, cu atât şi efectele antioxidante ale acesteia sunt mai puternice.

 • KFactor 12: înseamnă că mierea conţine 65% granule de polen de Manuka;
 • KFactor 16: mierea are în compoziţie 75% granule de polen de Manuka;
 • KFactor 22: înseamnă o cantitate de 90% granule de polen Manuka în miere.

Miere de Manuka Beneficii

Mierea de Manuka poate ajuta la sănătatea personală în aceste domenii:

Sănătate digestivă

 • ulcer
 • Reflux gastric
 • gastrită
 • indigestie
 • arsură
 • Ulcer duodenal
 • Candida / paraziți
 • Coliti
 • diaree
 • constipație

Vindecarea ulcerelor, arsurilor, rănilor acute și cronice

 • Îndepărtează rapid țesuturile rupte.
 • Promovează un mediu umed pentru vindecarea rănilor.
 • Asigură o acțiune antiinflamatoare.
 • Ajută sistemul imunitar să se vindece.

Tulburări ale pielii

 • psoriazis
 • dermatită
 • Acnee
 • Eczemă

Boli orale și oftalmologice

Urechile, nasul, gura, gâtul și ochii sunt toate locurile pentru infecții bacteriene. Mierea de Manuka este deosebit de activă ca dezinfectant pentru tractul respirator superior. 

Cum se administreaza Mierea de Manuka?

Deși este o miere, nu este recomandat să o folosiți în bucătărie. Acest tip de miere își menține caracteristicile dacă este consumat la rece : de aceea este recomandat să nu-l adăugați la îndulcirea băuturilor calde. Puteți lua o linguriță de miere între mese nu mai mult de 3 ori pe zi. Poate fi consumat pur sau adăugat la o băutură rece , nu fierbinte. 

Mierea de Manuka nu este potrivită pentru cei cu alergii la miere sau polen. Diabeticii trebuie să consulte medicul înainte de a-l lua: este de fapt un aliment foarte bogat în zaharuri care poate crește nivelul glicemiei.

Nu este recomandat copiilor sub un an.

Miere de Manuka Pret si Recomandari

Prețul difera in functie de nivelele pe care le are fiecare Miere Manuka Originala. Dar sa nu uitam ca totusi nu este la un pret ieftin iar de aceea am selectat cele mai bune.

Miere de Manuka originala: Ghid Complet, Sfaturi si Păreri. Clasificare

1.Mierea de Manuka MGO™ 100+

Mierea de Manuka MGO™ 100+ poate fi cumparata in diferite gramaje 5g, 50g, 250g, 500g, 1kg.

Mierea de Manuka MGO™ 100+ susține sistemul imunitar și ajută în tratarea afecțiunilor ușoare – răceli, dureri de gât.

Mierea de Manuka MGO™ 250+ originala ieftina si pareri

2. Mierea de Manuka MGO™ 250+

Mierea de Manuka MGO™ 250+ este indicată pentru tratarea infecțiilor cu microorganisme bacteriene și fungice. Se recomandă un tratament cu 3-4 lingurițe de miere pe zi urmat de un tratament de menținere cu 1 linguriță pe zi. Este cel mai puternic antibiotic natural cunoscut, având uneori o eficiență chiar și de 50 de ori mai mare decât a antibioticelor obișnuite.

Mierea de Manuka MGO™ 400+ originala are un nivel extra cu activitate ridicată - se recomandă mai ales în cazul afecțiunilor acute sau cronice, care nu au fost tratate anterior și care sunt rezistente la tratamente.

3. Mierea de Manuka MGO™ 400+

Mierea de Manuka MGO™ 400+ are un nivel extra cu activitate ridicată – se recomandă mai ales în cazul afecțiunilor acute sau cronice, care nu au fost tratate anterior și care sunt rezistente la tratamente.

4. Mierea de Manuka MGO™ 550+

Mierea de Manuka MGO™ 550+ are un nivel maxim de activitate. Aceasta se recomandă în cazurile unor infecții bacteriene foarte rezistente. Infecţiile cauzate de bacteriile rezistente necesită mai multă îngrijire. Antibioticele alternative mai scumpe pot genera efecte secundare mai grave, de aceea Mierea de Manuka MGO™ 550+ poate fi un ajutor de nădejde chiar și în cazul unor afecțiuni atât de severe. 

Leave a Reply

Statistici T5

Google Privacy Policy

Consultant Chogan

G.P Imbiancature

Soothing Vibes Songs