Cel mai bun cuțit de bucătărie ( Cuțitul unui MasterChef )

Cuprins

5/5 - (13 votes)

Cauti cel mai bun cuțit de bucătărie ? Acesta este motivul pentru care noi suntem aici si de aceea va oferim cateva informatii cum sa alegi cele mai bune cuțite de bucătărie , cate tipuri exista, caracteristici, marimi dar si un pret ieftin pentru bugetul fiecaruia cu pareri bune.

Cum să alegi cel mai bun cuțit de bucătărie ?

În funcție de forma lamei

Veți găsi pe piață varietăți mari si diferite cuțite de bucătărie dedicate unei utilizări specifice. Prin urmare, este necesar să cunoașteți tipul de lamă care vă va fi util în funcție de mâncarea pe care urmează să o pregatiți. De aceea trebuie sa alegeti dintre cele mai bune.

Dacă doriți să curățați sau să faceți tăieturi absolut curate fără să vă sfâșiați, vă sfătuim să optați pentru o lama neteda. Acesta este un cuțit care taie bine și este potrivit în special pentru carne, legume și fructe.

Pentru a facilita tăierea materialelor cu o piele groasă sau o coajă tare, cum ar fi pâinea sau coaja, cel mai bine ar fi să alegeți un cuțit de bucătărie cu lamă zimțată . Va fi la fel pentru fructele și legumele cu carne fragilă, inclusiv roșiile. În cele din urmă, dacă doriți să obțineți felii subțiri de șuncă sau somon, fără ca acestea să se lipească de lamă, MN vă recomandă să luați un model de fagure sau lamă canelată.

În funcție de materialul lamei

Alegerea materialului pentru cel mai bun cuțit de bucătărie este într-adevăr un element care nu trebuie neglijat, deoarece este materialul de fabricație al lamei care definește calitatea și longevitatea acestuia. Dacă preferați durabilitatea ustensilelor dvs., site-ul nostru vă recomandă să apelați la oțel, cu condiția, desigur, să vă echipați cu echipamente de ascuțit bune. Un cuțit din oțel carbon va fi foarte dur și poate fi ascuțit.

Rețineți, totuși, că există și cuțite din oțel inoxidabil sau din oțel damasc. Pe de altă parte, alegerea unui set de cuțite de bucătărie din ceramică este evidentă pentru oricine dorește să se bucure de o margine bună fără a fi nevoie să o întrețin zilnic. Într-adevăr, ceramica își păstrează muchia de tăiere mult timp și are avantajul de a nu rugini. Există și lame de titan, dar modelele sunt rare pe piața tacâmurilor de bucătărie.

În funcție de tipul de mâner

Cuțite de bucătărie cu mâner din lemn sunt cele mai estetice, însă necesită o întreținere specială care trebuie făcută manual, deoarece lemnul absoarbe apa.

Prin urmare, sunteți obligat să aveți grijă de ustensilele dvs. din lemn pentru a le menține în stare bună. În plus, putem sugera cuțite cu mânere din lemn comprimat care nu absorb umezeala și se spală ușor în mașina de spălat vase.

Iar dacă sunteți profesionist, nu ezitați să apelați la cuțite cu mânere fixate prin injecție directă. Acestea au un mâner din plastic fabricat din ABS sau polipropilenă, care este rezistent la căldură și detergenți. Modelele cu manșon colorat sau cu un plasture colorat îndeplinesc cu atât mai mult standardele de igienă HACCP.

Cel mai bun cuțit de bucătărie :Tipuri

Cuțit bucătărie

  Fiskars Functional Form

Cuțitul bucătarului este doar unul dintre cuțitele mele preferate. Curba sa blândă îmi permite fără efort, și aproape elegant, să tai și să feli multe legume, fructe și ierburi.Aceste cuțite prezintă de obicei lame care au aproximativ 8-25 cm lungime, ceea ce le face perfect dimensionate pentru felierea merelor, portocalelor, cartofilor, broccoli, precum și varză. 

Un cuțit de bucătar decent este puternic, durabil, bine echilibrat și simplu de manevrat. Datorită dimensiunilor sale mari, poate fi dificil să găsești un cuțit de bucătar care să îndeplinească cerințele tale unice de lungime, durabilitate, greutate. și echilibru. Permiteți-mi să vă spun, totuși, că atunci când veți afla despre acest cuțit, probabil că veți ajunge să îl folosiți la fiecare masă.

Cutit pentru peste

Cutit Dick Ergogrip 2417/18

Acest cuțit pentru peste este un instrument excelent pentru filetarea oricărui tip de pește. Mânerul său este confecționat din plastic modelat, cu o prindere zimțată și are o formă ergonomică care vă permite să lucrați suficient de mult fără a obosi.
Un instrument de calitate excelentă, vândut la un preț excepțional și realizat de o companie cu experiență în sector.
Dick Ergogrip 2417/18, de 18 cm, poate fi spălat în siguranță în mașina de spălat vase, chiar dacă, ulterior, este întotdeauna mai bine să-l uscați bine cu o cârpă curată și să-l păstrați la îndemâna copiilor.

Cutit macelar

GRM3

Cel mai bun cutit de bucatarie din Set 3 cutite profesionale pentru macelarie, injunghiat, filitat, dezosat, GRM3 il gasiti pe eMag.

Setul este alcatuit din 3 cutite pentru injunghiat, filitat, dezosat. Cutitul pentru dezosat are o lungime totala de 28 cm si o lama de 15 cm, fiind confectionat din otel si avand un maner de plastic foarte practic, cu bune proprietati anti-alunecare. Cel de injunghiat are o lungime totala de 32 cm si o lama de 19 cm. Cutit de filetat are o lungime totala de 30 cm cu o lasime a lamei de 16 cm. Vezi mai jos detalii si pret ieftin :

Recomandarea noastra este să cumperi cel mai bun cuțit de bucătărie online. Aici vei găsi multe modele de cuțit pentru bucătari, cutit de macelar la prețuri mici față de magazinele convenționale din Romania.

Poate te intereseaza si cele mai bune mașini de tocat carne ieftine fiind la reducere in acest moment !!!

Leave a Reply

Statistici T5

Google Privacy Policy

Consultant Chogan

G.P Imbiancature

Soothing Vibes Songs